marți, 3 martie 2009

Fata moderna vs Fata de la tara(anul 1920)

Buna dragilor.Citind Ion aseara, pardon recitind am observat o mare diferenta intre fetele din carte , fetitele de la tara si fetitele de la oras din prezent , nu ca m-as fi minunat ca stiam acest lucru insa tin sa va impartasesc si voua parerea mea.Sa facem o comparatie. Fetele de la tara din trecut purtau si port in continuare cele cu "frica lui Dzeu" fuste pana la glezne , "orasencele" poarta pana unde se epileaza.Sa continuam cu diferentele fetele de la tara se casatoresc de la 15-16 ani in sus daca nu sunt promise deja, cele de la noi,de la 30 in sus.Bine aici e punct in plus pentru "orasence" ca-s independente.
O a treia diferenta ar fi cat de muncitoare sunt domnisoarele de la tara fata de fetele noastre moderne care saracutele cauta finantare pe la cei mai varstnici adica de la 60+ .
Sa nu mai zicem de faptul ca prin anul 1920 fetele erau mai respectuoase si mai evlavioase fata de modernele noastre.
Sa vedeti ca nu sunt singurul cu aceasta parere va prezint si urmatoarea melodie.



P.S. Nu ma faceti misogin ca n-aveti de ce si ma scuzati daca am generalizat prea mult da stiti cu toti lumea in care traim si prea putini stiu lumea care a fost inainte.

3 comentarii:

Unknown spunea...

bine nu t fac misogin :))) dar t intreb tu ce ai alege o fata de la tara sau o "oraseanca" ? :)) spui tu k s au schimbat fetele fata d anul 1920 dar uita te k s au schimbat si baietii si pretentiile lor ;)

Alin spunea...

Adevarat ca s-au schimbat si pretentiile baietilor da sincer eu as alege o "ana" sau o "Florica " sau "Laura" , personaje fictionale desigur dar nu ma indoiesc ca nu exista.. macar as sti pe unde au umblat..:)

Anonim spunea...

mereu va exista o diferenta intre trecut si prezent, sper totusi ca intru+un final fiecare sa isi gaseasca o pereche....cateodata e frumos sa impartasesti momente si cu cineva de sex opus

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?