duminică, 26 aprilie 2009

Gripa Porcina


Parca de abia s-a linistit lumea cu toata criza aia de gripa aviara, desi s-a facut mult "tambalac" la tv pe vremea aia si pe internet , aparand chiar si parodii cu gripa aviara , a aparut o altfel de gripa, si anume cea PORCINA.Pai fratilor la cate regnuri,specii si genuri de animale sunt , pai putem atribui orice fel de gripa oricarui animal care se afla langa o persoana nefericita care a murit de gripa.Cum ziceam nu bine a disparut una ca a aparut alta , Gripa Porcina, in fine ca sa va mentin informati, asa cum face si YAHOO cu mine , va ofer urmatoarele date despre noua boala.


Virusul gripei porcine care a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în Mexic şi îmbolnăvirea altor opt în Statele Unite are "în mod clar un potenţial pandemic", a avertizat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cerând ţărilor care nu sunt afectate să-şi sporească vigilenţa.
"Are un potenţial pandemic, pentru că se transmite de la om la om", a declarat directorul general al OMS, Margaret Chan.
Ea a spus că noul virus - o combinaţie între tulpini de virusuri prezente la porci, oameni şi păsări - este încă prea puţin descifrat, iar situaţia evoluează rapid.
"Deocamdată este încă prematur să spunem dacă va fi vorba despre o pandemie", a adăugat Chan într-o teleconferinţă.OMS s-a declarat "foarte îngrijorată" de apariţia acestui virus de gripă porcină, identificat ca A/H1N1.Virusul a cauzat deja 20 de decese confirmate în Mexic, dar se bănuieşte că ar fi la originea a până la 68 de decese din peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri monitorizate. În Statele Unite, opt persoane s-au îmbolnăvit, dar nu s-au înregistrat decese.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?