duminică, 12 aprilie 2009

Va fi cutremur sau nu va fi cutremur

Va fi cutremur sau nu va fi cutremur , asta-i intrebarea...
Un prieten mi-a starnit curiozitatea in aceasta seara, ma intreaba senin daca va fi cutremur in aceasta seara, raspunsul meu e ca nu stiu asa ca m-am pus pe cercetat , cu alte cuvinte "I googled it".Hincu, "seismologul" nostru preferat spune ca sunt sanse fifty-fifty ca sa fie un cutremur pana la sfarsitul anului viitor.In alte multe ziare scrie ca un cutremur se repeta o data la 32 de ani, la noi cel putin , si cine calculeaza 32 de ani se implinesc anul acesta.Asta ar fi in teorie, acum insa parerea mea e ca un cutremur nu poate fi prezis , nu se poate "ghici" ora , ziua , luna, anul , de ce? pentru ca un cutremur e imprevizibil.Cei mai buni specialisti pot prezice un cutremur cu 30 de secunde inainte , nu-i prea mult timp ca sa te protejezi.Se pare ca aceasta nou "cutremur" a inceput de la OTV.Sincer acum nu inteleg de ce da lumea crezare acelui post tv si lui Dan Diaconescu.Exista libertatea presei, inteleg, dar sa pui o intreaga lume pe jar?Mai ales o lume sensibila mintal care crede orice apare la televizor.Noul seismolog "otv-ist" este Istrate nu stiu cum, noul Hincu , asa cum se spune.Poftim , dovada ca ele nu pot fi prezise.
Sursa:http://www.roportal.ro/articole/48-2.htm
Seismologii pot prezice unde este probabil sa se produca cutremure puternice, bazandu-se pe miscarea placilor tectonice si a localizarii zonelor cu falii. Ei pot de asemenea sa faca presupuneri in termeni generali despre momentul producerii cutremurului intr-o anumita zona, prin studierea istoriei seismice a regiunii si detectarea locurilor in care se acumuleaza presiunea, de-a lungul faliilor. Totusi, aceste predictii sunt extrem de vagi ? de obicei, de ordinul decadelor. Seismologii au avut mai mult succes in prezicerea replicilor ? cutremure subsecvente care se produc in urma cutremurului initial. Aceste predictii se bazeaza pe cercetari extinse ale modului in care se produc replicile. Seismologii pot stabili modul in care un cutremur care isi are originea intr-o anumita falie, va cauza alte cutremure in alte falii legate de falia initiala.
Deci prietenii mei, concluzia e clara, cand va fi un cutremur nu o sa stiti inainte de a va cadea tavanul in cap.Nu mai credeti zvonurile si ce apare la OTV, eu nu ma uit la acel post ridicol.
P.S. Tot la tv se specula cum ca va avea loc sambata spre duminica de la 1 la 3.Surpriza e duminica spre luni si niciun cutremur.Sau poate altii au simtit un cutremur in pat doar daca nu erau singur.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?