luni, 27 aprilie 2009

Pe cine sarbatorim astazi


Astazi 27.04.2009 sarbatorim pe un om care a pus primele baze ale comunicarii la distanta si anume Samuel Morse si daca mai stiti una alta ,inseamna ca v-ati prins ca e vorba de Codul Morse.Samuel Finley Breese Morse (n. 27 aprilie, 1791 – d.2 aprilie, 1872) a fost pictor şi inventator american. A realizat în anul 1837 un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat în 1840 şi a inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit şi în prezent.
Samuel Morse a creat alfabetul Morse - în care literele sunt reprezentate prin combinaţii de semnale scurte şi lungi - în jurul anului 1838. El a identificat literele cel mai des folosite şi le-a asociat semnale scurte (pentru "e", un singur punct); celor mai puţin folosite (de exemplu "q"), le-a asociat semnalele cele mai lungi.
Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice, acestea putând fi scrise sub forma de puncte şi linii sau semnalizat cu lumini intermitente sau cu semnale radio. Apelul internaţional de pericol, SOS - 3 puncte, 3 linii, 3 puncte - a fost introdus în 1912, la 40 de ani după moartea lui Morse. Expresia des folosită de acesta, "Save Our Souls"( "salvati sufletele noastre"), a apărut ceva mai târziu.
Ce frumos ar fi daca am invata cu totii Codul acestui domn, va imaginati ce usor am putea copia la lucrari si ascultari?Bine ca noi folosim acum metode mai moderne e altceva si totusi Codul Morse ar putea fi The Next Big Thing, desi e vechi ar putea fi ceva nou.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?