duminică, 17 mai 2009

Eurovision sau Plagiavision

Mda si anul acesta ca si anul trecut ca si acum doi ani si asa mai departe a avut loc Eurovision in tara castigatorului precedent.Sincer sa stiti ca nu am urmarit Eurovision-ul acest an ci doar cand a participat "Tornero".Totusi sa revenim la subiect, cate melodii frumoase romanesti au fost respinse pentru ca s-a considerat ca erau plagiate, bine ca unele chiar erau insa altele nu.Anul acesta , Elena Gheorghe a participat pentru Romania cu "Balkan Girls" , dar teapa, ne-a dus pe locul 21 fata de ani trecuti cand ne plasam pe locurile 3 sau 5.Ce vroiam sa zic e ca anul acesta a castigat Norvegia si bravo lor, felicitarile mele, insa melodia lor mi s-a parut incredibil de asemanatoare cu cea a unui cantaret popular in Rusia.
Voi posta ambele melodii si va rog sa-mi spuneti daca am dreptate sau nu.




Nu zic totusi ca e copiata melodia castigatorului 100% , insa trebuie sa recunoasteti ca sunt anumite similaritati intre cele doua melodii.Norvegianul canta cu o voce mai joasa si-s folosite alte instrumente muzicale, pe cand Vitas canta mai ridicat.In fine as vrea sa pot explica mai bine , dar mie mi se pare ca sunt anumite asemanari.

4 comentarii:

Florin spunea...

Plagiată, neplagiată, au câştigat, asta contează. Să zicem că ar fi plagiată, Eurovisionul nu ar da înapoi şi le-ar lua premiul. Tot câştigători sunt. Bravo lor. Sincer, mie nu mi se pare cine ştie ce, dar bine, nu sunt specialist :). Oricum, melodia Elenei merita mai mult. Dar asta e. N-ai cu cine să te cerţi.

Anonim spunea...

Exista unele asemanarii...dar asta este noi nu puteam castiga deoarece suntem romanii.Si in ultimul timp Romania e vazuta foarte prost in strainatate...Oricum Eurovisionul e regizat si el ca toate concursurile cine are mai multi banii castiga.Chiar daca Elena merita mai mult dar am mai urcat un loc anul trecut am fost pe 20 acum suntem pe 19...:)

mth spunea...

Tipul care a concurat pentru norvegia se pare ca are origini staliniste. E perfect normal. Cat despre Elena ... cand au facut strategia si planu' de bataie pt Eurovision, Laurentiu Duta a uitat un mic detaliu: noi nu suntem tara balcanica si nu avem nicio legatura cu fosta Yugoslavie, Grecia sau Bulgaria. Asadar ... le-am cantat noi de gagici balkanice, da pe ei tot in dos i-a durut :-j. Prost gandit. Total neinspirat.

Alin spunea...

Probail s-au suparat tarile balcanice sa li se reaminteasca ce sunt niste :=".Oricum , good luck pentru la anul , oricum raman la parerea ca daca participau cu dracula my love cand a fost in nu stiu ce an, luam un loc mai bun.

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?