luni, 18 mai 2009

A fi sau a nu fi emo?

O intrebare pe care Shakespeare, cu siguranta si-ar fi adresat-o daca traia in zilele noastre.Ce Hamlet ce Romeo si Julieta, ei erau mici emo pe langa cei din ziua de astazi.Ce inseamna sa fi emo totusi?Pai stim cu toti ca emo vine de la emotional, persoane cu multe sentimente inchise intr-un suflet de purice.As incerca eu sa dau o definitie la ceea ce inseamna emo, insa nu cred ca m-as descurca la fel de bine ca cei de la wikipedia.
Asadar wikiped-isti spun: "Acest gen de muzică a creat o cultură mai avansata şi de atunci a crescand continuu, de la începutul anilor '90. Majoritatea copiilor arată în felul următor: poartă ochelari cu rama neagra, esarfe lungi de culori închise. Este foarte uşor să stereotipezi un puşti emo, deşi, ironic, nu poţi defini muzica emo. Cel mai bun mod de a descrie muzica emo este prin arpegiile uşoare ale chitarelor cu vocalize uşoare la care se dă drumul într-o orchestră de chitare distorsionate şi aduse după aceea din nou la partea uşoară. Versurile emo sunt în general foarte poetice şi au o arie de la iubirea pierdută până la credinţe religioase sau alte subiecte emoţionale.".
Parerea mea e ca in fiecare din noi exista un mic emo, atunci cand suntem deprimati sau nervosi sau cand nu ne simtim bine avem tot felul de ganduri si nu neaparat vesele.Cei care-s emo le au in permanenta.Si eu sunt un pic emo dar nu-mi defineste un anume stil de viata.Ascult si eu formatii rock cum ar fi Panic at the Disco, FallOut Boy, Evanescence , LP, Disturbed si altele.
Ideea e ca nu trebuie sa stagnam intr-o anumita stare, cel mai bine e sa aduni ramasitele si sa incerci sa mergi inainte(usor de zis , greu de facut).
Desigur ca mai bine prefer emo style decat manelo style.Nu judec pe cei care asculta manele dar fratilor nu lasati muzica sa va defineasca, daca asculti manele , nu purta lanturi groase de aur la gat de mergi ghebos, cercei cat capul si machiaj incat sa-ti ascunda fata de tot.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?