luni, 4 mai 2009

Greva sau Greva?

Ca la noi nu e ca la nimeni, cine nu face greva la noi in tara?Si pe buna dreptate avand in vedere la ce salarii romanesti sunt si ce preturi europene se impun.Raportul dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu sa fie de 1 la 10, faţă de 1 la 50 sau chiar 80 cât este în prezent asa doresc cei care fac greva.

Realitatea relateaza:

Ministerul Educaţiei au anunţat că profesorii nu vor mai intra pe 5 mai în grevă, iar teza la limba română se va susţine pe 7 mai.
Iniţial, reprezentanţii FSLI şi FEN, două dintre sindicatele din învăţământ, au anunţat că profesorii vor intra în grevă generală pe 5 mai, iar tezele unice la limba şi literatura română nu se vor ţine.
"Ministerul Educaţiei a pregătit o listă cu subiecte care se referă la probleme de ordin general, respectiv descentralizarea sistemului de învăţământ preuniversitar sau legea salarizării unice care nu pot rezolva situaţia atât de repede astfel încât să nu intrăm mâine (marţi, n.r.) în grevă", declarat Constantin Ciosu, după ce a ieşit de la negocierile cu reprezentanţii Ministerului Educaţie şi al Finanţelor.
Acesta a precizat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, le-a spus sindicaliştilor că salariile se vor mări când se va redresa economia. "Asta nu ne asigură că ele vor fi mărite măcar de la anul", a adăugat Ciosu.
Pe data de 4 mai, dascălii au făcut ultima încercare de a-i convinge pe guvernanţi să le accepte revendicările. Sindicatele din învăţământ s-au întâlnit cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi cu cel al Finanţelor, Gheorghe Pogea. Profesorii sunt nemulţumiţi, deoarece salariile nu vor creşte, iar unii dintre ei şi-ar putea pierde locul de muncă. Asta după ce Guvernul a decis să taie peste 800 de milioane de lei din fondul de salarii al Ministerului Educaţiei.

Ma asteptam la asa ceva si cu siguranta ca si politicienii se asteptau la asa ceva, pentru ca profesorii sunt oameni cu bun simt si desi uneori ameninta ca anul va fi inghetat sau ca tezele unice nu vor avea loc,este doar un joc cu care guvernantii s-au obisnuit pentru ca pe ei nu ii intereseaza , ca sunt fara suflet si nu sunt presati de parinti asa cum sunt profesori si criticati din cauza unor exemple proaste mediatizate prin cancan si pe youtube de niste elevi inapti care doresc denigrarea profesorilor pentru a avea o scuza pentru prostia lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi..?